Hasonló tartalom

2013. március 30., szombat

Feltámadás és újjáteremtés (EF 2-4,9) 2013 Húsvét




Feltámadás és újjáteremtés (EF 2-4,9)
De az Isten gazdag lévén irgalmasságban, az Ő nagy szerelméből, melylyel minket szeretett,
Minket, kik meg voltunk halva a vétkek miatt, megelevenített együtt a Krisztussal, (kegyelemből tartattatok meg!)
És együtt feltámasztott és együtt ültetett a mennyekben, Krisztus Jézusban:
Hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát hozzánk való jóságából a Krisztus Jézusban.
Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.



1. A teremtés kulcsa a rend. Minden világban elhelyezett tárgynak szerepe célja van. Napnak, hogy világítson és a holdnak is. A fénynek. A nappalnak az éjszakának van az időnek múlása és mégis örökkörforgásban van.  A teremtett világban minden céllal rendben történik. Egyedül az ember, akivel probléma keletkezik. Az ember, aki mintegy társuralkodója, helytartója Istennek szembefordul vele. Nem elégedett az első emberpár sorsával. Nem gondolkodni kezd, hanem tagadásra hallgatva elhatárolja magát Istentől.
2. Isten szándéka az, hogy mindent újjá teremtsen, a Biblia Jézus Krisztust az Újszövetségben teremtőként helyreállítóként állítja be. Az Ószövetség dicsőségénél nagyobb dicsőségünk van Jézus Krisztus feltámadt halálból legyőzte a bűnös test szorongatottságát az újjáteremtett testben nincsen már bűn Jézus Krisztus az élet szolgálatát hozta el számunkra ő új eget és új földet fog számunkra teremteni. Először azonban mintegy első Ádám magához hívja gyermekeit. Majd újjáteremti a világot.
3. A testek nem egyformák a lelki test legyőzte a bűnt. Mindennek van teste mi hívők Jézus Krisztusban új életre támadtunk fel arra, hogy érzékeljük Jézus Krisztus dicsőségét.
Mindezt Isten ingyen kegyelemből teremtette, tette kegyelemből nem a tagadásainkra nézve visz bennünket üdvösségre.  Az ő győzelmébe feltámadásába vetett hit, ami üdvösségünk záloga és ez az ajándék számunkra ezt kiérdemelni nem lehet. Ami ajándékunk a feltámadás, és hogy Isten jobbjára ülhetünk Krisztussal, hivatalosak vagyunk a bárány menyegzőjére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése