Hasonló tartalom

2013. szeptember 14., szombat

Becsüljük meg Isten hűségét zsid 13,8-Jk1,17





Szabadítás és elvárások

zsid 13,8 Jézus Krisztus tegnap és ma és örökké ugyanaz.

1.HŰSÉG: Az atya fiú szeretet maradjon meg ez egy erény a fiú maradjon hűséges az ő atyjához és az atya is az ő fiához. Ezen a héten Isten hűségéről olvashatunk. Isten hűségére változhatatlan hűségére ugyanúgy válaszolt Isten Ábrahám majd Mózes a bírák és Dániel korában. Isten hűséges hozzánk Isten hűséget kér cserébe. Isten önmagát meg nem tagadhatja. Keresztyének, pedig attól vagyunk, hogy azok felé testvéreink felé is hűségesek vagyunk. Más szóval nem térünk el. Az atyai ház tanításától.
2.  Gondoltad volna: Hűség hit bizalom következményei: Ábrahám nem éhezik, sőt gyermeke születik Isten cselekszik, angyalokat vendégel meg.
Isten kihoz Midjániták, Babiloniak Nérók kollégiumok viharából, de házassági konfliktusból vagy egyéb konfliktusból. Röviden a szentek imája meghallgatásra talál. A szentek imája az oltárnál célt ér. Isten megindul esetlenségeinken.
3.  Gonosz szolga
Engedjük, el egymás vétkeit nálad álljon, meg a visszaütök, Isten a te mércéddel mér téged, hiszen a saját mércéd előtt nem állsz meg. Erich Honeckert az NDK és nem az NSZK törvényei alapján ítélték el. Úgy cselekedj másokkal, amilyen elvárásaid neked vanna
k.  
Becsüljük meg Isten hűségét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése