Hasonló tartalom

2014. május 16., péntek

Gyurcsány merénylet május elsején mennybemenetelnapján hazudott?

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=zgfumag&pid=14914&blog_cim=Az%20igazi%20mer%E9nylet
2008-05-01

Az igazi merénylet
Álláspont
Nem valószínű, hogy a Gyurcsány Ferenc ellen elkövetett merényletkísérlet vezető helyre kerül a világlapok mai címoldalán. Pedig hát a miniszterelnök május 1-jei beszédét egy rászegezett pisztoly zavarta meg. A médiavisszhang elmaradását ez indokolja, hogy a "potenciális gyilkos" játékfegyvert markolt, és így a testőrök pár másodperces késlekedése — amíg a vészhelyzet okozóját ártalmatlanná tették — nem okozott tragédiát. Pedig dramaturgiailag jól előkészített eseménysornak lehettek szemtanúi a tömeggyűlésen a részvevők: a pisztolyos közjátékot ugyanis egy asszony színpadra rohanása vezette fel. Ha hozzátesszük, hogy az MSZP-majálison három fiatalkorút is előállított a rendőrség, még Gyurcsány megérkezése előtt, mert géppisztoly volt náluk, a táraságukban lévő felnőttnél pedig egy gázpisztoly, akkor kifejezetten igazságtalannak tűnik a vészhelyzet minimalizása. Még akkor is, ha a géppisztolyról kiderült, hogy hatástalanított állapotban vitték a rendezvényre.

Ennek ellenére töredelmesen be kell vallanunk, hogy mi sem fedezünk fel egyetlen tragikus elemet sem a kormányfő ellen irányuló merényletsorozatban. Bizonyítani nehéz lenne, de feltételezésünk szerint ezt az inkább paródiaízű főzetet éppenséggel a kormánypárt boszorkánykonyháján állították elő. A szakácsbrigád úgy gondolta: megetethetik vele a bulvársajtón nevelkedett közönséget. És akkor háttérbe szorul a koalíció szétbomlása, a kínkeserves kormányátalakítás, az egész hatalmi legitimitás recsegése-ropogása.

Az etetés azonban aligha kecsegtet sikerrel.

A lehetséges fogyasztók - Magyarország lakosságából több millió ember - olyan súlyos gondokkal szembesülnek, hogy még legyintésre sem méltatja a miniszterelnök személye körül kreált felhajtást. A lapunkban közölt összeállítás az MSZP-SZDSZ-koalíció hat évéről konkrét adatokkal bizonyítja, hogy hazánk a rendszerváltás utáni legsúlyosabb válságba került. Hárommillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, és további százezrek csúsznak lefelé menthetetlenül. A pénzügyi megszorításoknak nincs kézzelfogható eredményük: a volt szocialista országok rangsorában a mi gazdaságunk nyújtja a legrosszabb teljesítményt. Az emberek valódi tragédia szereplőivé váltak, a majálison lezajlott giccses színjáték nem képes erről elterelni a figyelmüket.

Teljes biztonsággal megállapítható továbbá, hogy az igazi merényletet nem a játékpisztolyos ember hajtotta végre. A büntetést érdemlő tetteseket azok között kell keresni, akik az ország siralmas állapotát előidézték.

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=146593

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése