Hasonló tartalom

2011. november 19., szombat

Ember arcú Biblia

Berecz Jánoshoz

Jézus Krisztus emberi élete, arca

1. LK 2,25 Simeon és Anna

Simeon saját társadalmának hűséges szolgája volt. Tollával, szavával elsősorban életével szolgálta népét. Azonban tisztában volt avval az ő hatalma és élete nem kizárólagosan a néptől, hanem elsősorban mindenható Istentől ered. A nép ekkor már forrong katonai vezetőket vár. Nem ez történik. Simeon már nagyon idős várja a szabadítot egy kicsinyke csecsemőben véli ezt felfedezni. Mi bölcstelen idősek, felnőttek, királyokat szoktunk lefejezni, Dózsákat szoktunk megégetni, gyilkos Münzer Tamást dícsőitünk, de a baptista Simon Mennot, Hubmayereket elfelejtjük. Bölcs próféta pár azonban gyermeket vár, nem az ő saját elmúlásáról beszél, hanem gyermek jövöjéről. Simeon életének nagy konfliktusa ez . Szabadítot vár, de Isten csecsemőt igér évtizedekig vár rá.

Most azonban mind Simeon mind Anna az örökélet ajándékáról beszél. Prófécia nem arról szól, hogy Tűzoltó leszel s katona meg hordó készitő, bodnár. Pápa fellett nem lesz mindig derült az ég. Z a gyermek meg fog halni, de előtte még sokakat felemel. Van jövő halál után, de gondolj az élőkre is.

2. 1 Kor 14,25És ilyen módon az ő szívének titkai nyilvánvalókká lesznek; és így arczra borulva imádja az Istent, hirdetvén, hogy bizonynyal az Isten lakik ti bennetek

Legyetek kiskorúak a rosszban

Isten a saját nyelveteken gondolkodási struktúrájával, XX. Századi rendszerével fog hozzátok szólni. Biblia 2 féle nyelveken szólásról tud. 1. Imádság 2. Kommunikáció. Az egyház helytelenül ezt keveri. A lényeg Isten szólni akar, hogy egyszer végre őt is meghallgassa valaki. Istennek nem probléma, ha nem hallgatják meg. Rólunk akar mondani valamit. Érdemes arcra borulva dicsérni őt.
Jóság Istenben van, mi választhatjuk. Nem elég a jóra vágyni, a Jót akarni kell, Nem elég akarni jól is kell tenni.
Isten ezért tettte jól, hogy elküldte Jézus Krisztust.

Mt 12,35

A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat.

3. A hatalom alá rendelt ember Lukács ev. 7,8

Jézus Krisztus élt Kapernaumba. Ahol Róma katonái járkáltak. Ennek a katonának beteg lett a szolgája. Nem érezte magát méltónak a megszálló katona, hogy Jézussal beszéljen, aki csak egy vándor zarándok tanító. Uram ha ÚR vagy ad ki a parancsot és meggyógyul.

Tudjátok mi ez: A vtapasztalaton alapuló hit. Igen ám, de hitbeli tapasztalat nélkül.

Ilyen emberek kellennek a változáshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése