Hasonló tartalom

2012. május 31., csütörtök

1968 az első fundamentalista forradalom nyugaton.

 
Őskor folyamközi társadalmak kialakulása. Animizmus fétisizmus. Tabu
Ókor folyamközi társadalmak élete:
Rabszolgatartó közvetlen demokráciák és a birodalmak kialakulása. Politeizmus (piacibb jelleg, katonai jelleg)
Középkor: Feudalizmus királyság igényelt erős állam (sokszor nem valósul meg, de más a szempont most) földművelő jelleg. Egy Isten hit. (nem katonai jelleg van igaz)
Klasszikus kor Ókor tisztelete intézményes ateizmus, türelem a természetvallások iránt, demokrácia iránti igény piaci jelleg
Fundamentalizmus demokratikuskor piaci jelleg kritikája ld. Szovjetunió Kína 2001 utáni korszak, diktatúra utáni vágy pacifistakor, de katonai igénnyel. Fél katonai szervezetek csoportosulások pártok terror szervezek kora. Hippik rockerek iszlám gyökér keresők kora. Ateista antifelekezetek. A hit megerősödése mindenféle hité, de megszűnik, csökken az intézményi bizalmatlanság. Erősödnek a felekezetek, de megjelenik szuperegyház iránti igény. Ratio helyett psyho kerül előtérbe. Rendkívül veszélyes.

(Tisztában vagyok avval, hogy 68 as társaság kilóg, holott ellenük írom dolgot. Nem lóg ki. Lehet, hogy ők és a Szovjetunió a felvilágosodás csúcsa, de az európai fundamentalizmus alapítói atyja is ők. Ők hívják életre keresztyén fundamentalizmust, ami tévtanítás szerintem). 


 
68 asok egy újkor prófétái voltak. Lenyúltak az alapokig fundamentalisták voltak.

1968 az első fundamentalista forradalom nyugaton.

Később a Szovjetunió után ezért kerülnek közel az egyházhoz is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése