Hasonló tartalom

2012. november 29., csütörtök

Miért bukott meg a poszt modern?



Miért bukott meg a poszt modern?

Legkésőbb 1918


A modernitás még nem volt intézmény ellenes, csak humanista és materialista. A poszt modern azonban folyamatosan újra és túl, értelmezte önmagát és a világot. A modernkor gondolkodás  történeti szempontból nem viselt el 2 világháborút. A háborúk és a szobrok ellenszere a tolerancia ez a poszt modern a demokrácia és az egyenlőség együttélése. Azonban ahol tolerancia van ott nem egység, hanem különbözőség van. Az eszmék az emberek egy időben elkezdték keresni gyökereiket. Gondoljunk bele az 1949 es Kínai forradalom és az 1956 os forradalom egy időben van. Ez poszt modern is lehetne de nem az. Miért, mert van egy közös pont a rendszerkritika lényege a forradalom és a jövőbe nézés a múltból való táplálkozás alapján. Míg a poszt modern elviseli a több elsődleges forrást az irodalomban politikában stb.,  addig a fundamentalizmusban ez értékválságot. Jelent a fundamentalista büszke az egyediségére és a tuti akarja. Nem feltétlenül humanista.  A poszt modern igen az emberben hisz.

Innen nézve értelmessé válik a kérdés:

Miért fundamentalista egy homoszexuális?

1. Azért, mert a szexuális mi voltát az ókori alapokra gyökerek helyezi le.
2. (A poszt modern intézmény ellenes inkább is lehet) Egy homoszexuális szívesen fogadtatja el a fennálló intézmény rendszerrel a kapcsolatát.

A kínai szocialista diktatúra a fundamentalizmus útjára lépett, amikor az évezredes múltját valamint a diktatúra intézményeit el tudta fogadtatni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése