Hasonló tartalom

2013. június 29., szombat

Jel 2,9-14 Csodálatos végkifejlett lehetne Isten teljes dicsőitést kér

Jel. 2,9 Tudok nyomorúságodról, és szegénységedről, pedig gazdag vagy, és azok káromlásáról, akik zsidóknak mondják magukat, pedig nem azok, hanem a Sátán zsinagógája. Jel. 2,10 Ne félj attól, amit el fogsz szenvedni. Íme, az ördög börtönbe fog vetni közületek némelyeket, hogy próbát álljatok ki, és nyomorúságotok lesz tíz napig. Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját. Jel. 2,11 Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek! Aki győz, annak nem árt a második halál.” [Jel 20,14; 21,8] Jel. 2,12 „A pergamoni gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az, akinél a kétélű éles kard van: Jel. 2,13 Tudom, hol van a lakóhelyed: ahol a Sátán trónusa van, de ragaszkodol a nevemhez, és nem tagadtad meg az én hitemet Antipász napjaiban sem, aki hű tanúm, akit megöltek nálatok, ahol a Sátán lakik. Jel. 2,14 De egy kevés panaszom van ellened; mert vannak nálad olyanok, akik Bálám tanítását tartják, aki arra tanította Bálákot, hogy tőrbe csalja Izráel fiait, hogy bálványáldozati húst egyenek és paráználkodjanak. [4Móz 22,5-7; 25,1-3; 31,16; 5Móz 23,5]

Királyi Zászló jár elől

Jel 2,9-14
Csodálatos végkifejlett lehetne Isten teljes dicsőitést kér

 I Isten igérete és akarata 1Móz 1,15,1-21

 I Ábrahám hitt Istennek felismerte, hogy az önmagában lévő gazdagság nem sokat ér, mindent elveszít. Ábrahám Istent és az igéretét a gyermekre nézve igaztnak fogadja el. Ábrahám mer az ő hitére építeni. Ez abban is megmutatkozik, hogy Nem Lótot tekinti örökösének, hanem Elizert, aki nem Sodomában hanem vele él. Ábrahám az Úrral kiván élni és járni hitben Isten állításait igaznak fogadva el.

 II. Dávid és a beteljesült ígéret IKir 8,26 Dávid
Ugyanígy a Juh nyáj mellől lett elhívva. Eljött a pillanat amikor Dávidot királlyá kenték Dávid rámert állni Isten igéretére. Eljött az az idő is amikor Salamon Dávid fia templomot kiván építeni az Úrnak, Ábrahámnak Dávidnak tett ígéret teljesedik be ekkor. Azonban a királyok könyvéből kiderül nem Salamon a messiás csak egy előképe.

 III. Milyen is a Messiás Lk 1, 46-55

 Mária éneke, mennyire hasonlit Mózes vagy Ábrahám énekére hálladására vagy akár Annára. Isten rátekint az ember nyomorult helyzetére Isten meghallgatja az embert. Sőt arra van igéretünk, Isten igazságos kevélyeket (ok nélkül büszkéket dönt le trónjukról) Azonban a megalázottaknak kegyelmet ad. Ez Mária éneke. Zakariás is hangsúlyozza Isten szabadító üdvözítő a messiás akit Isten esküvel igért meg. János pedig az ő prófétája

 IV. Csodálatos végkifejlett

Jel 2,9-14
 Isten házában sok lakóhely van. Mennyei hazában boldogan dicxérik a szentek Istent. Azt az Istent aki mindenben azonosult velünk megalázta magát. Kereszthalált halt értünk. A kivégzett bárányt dicsérik a mennyben és ő fogja legyőzni megítélni a népeket. Sőt a történelem legfurcsább intézményét az egyházat. Azt mondja Jézus Krisztus a Pergamoni gyülekezetnek: Teljes hűséget ne félj mert látom megalázott helyzeted. Sátán lakhelyén szolgálsz de van szabadság ott is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése