Hasonló tartalom

2011. december 5., hétfő

újugorok baptizálódnak KÍnában Martonyi Szűrös és Orbán nem

www.baptist.org

Kína teljes kínai emberek, igaz?

Rossz! Amikor először kezdő adag az Úr Kínában én is gondoltam, Kína tele volt kínai. Ez igaz a nagy része a lakosság, de a kínai kormány felismeri, 55 etnikai kisebbségi csoportok és Paul Hathaway az Operation Kínában dokumentumok több mint 450 etnikai kisebbségek.

Amikor azt látjuk, képek az átlagos kínai ember vagyunk, valószínűleg látta valaki a Han népcsoport. A Han van biztosan a többség, 92%-át a lakosság Kína Han. Valójában ők teszik ki mintegy 20%-a teljes lakosság Föld bolygón! A Han emberek tartják magukat, hogy leszármazottai Yan Di (Yan császár) és a Huang Di (Sárga Császár). A név Han származik a dinasztia követte Qin. Elég a többségi beszéljünk az etnikai kisebbségek Kína!

Mit jelent az etnikai kisebbségi csoport valójában? Nos, itt van egy definíció van: kapcsolatos vagy jellemzője egy csoport ember, hogy közösek és a különböző kultúra, a vallás és a nyelv. Ezek a jellemzők kötik össze egy csoport ember a közösségek, törzsek és falvak. Gyakran vannak szigetelve, mert ahol élnek, és menjen változatlanul évszázadok óta. A csoport gyakran egy külön stílus ruha, beszél nyelvjárásban, hogy bizonyos fizikai jellemzők, tánc és szokások gyakorlat bizonyos időszakaiban az év és még sok más.

Etnikai csoportok Kínában gyakran nevezik nemzetiségek. A kínai szó minzu akkor használatos, ha fordítása az angol szavak "nép" vagy a "nemzetiségi". Etnikai kisebbségek minden kínai állampolgár annak ellenére, hogy gyakran nevezik a nemzetek, a kínai szó minzu nem utal a személy állampolgárságot.

A legtöbb kínai etnikai csoportok nagyon hasonlítanak a han kínai fizikai jellemzők, de vannak, amelyek nem hasonlítanak a kínai a legkevésbé. Vegyük az ujgur nép Kínában. Ezek a török ​​etnikai csoport él a nyugati része az országnak. Ha úgy döntesz, hogy megfeleljen egy részük az utcán vagy láthassa azokat képeket soha nem tartják őket elég kínai állampolgárok. Valószínűleg azt hiszik, jöttek Üzbegisztán és Kazahsztán. Ezek mind a muszlimok és nagyon szeretnék szerezni függetlenségét Kínából.

Az egyik legszomorúbb dolog az ujgurok, hogy egy ponton a saját történetét, hogy ujgur volt, hogy egy hívő Jézus Krisztusban. Sajnos, a kereszténység csak eltűnt ujgur társadalom néhány száz évig. Senki sem tudja igazán, hogy ez miért történt, de azt nem, és ma is ujgur kell muszlim.

Kína változatos ország. Több száz kultúrák, több ezer dialektusok és emberek milliói, akiknek szükségük van az Úr! A legtöbb etnikai csoportok Kína unreached és 85% -95% unevangelized. Szükségessége a munkások nagy, mert az aratnivaló sok. Egy jó barátom szokta mondani, mielőtt elhunyt "nem mindenki arra hivatott, hogy megy, de mindenki küzd azzal a lehetőséggel".

Da Yong
Amerikai szolgálatot az Úr Kínában
Közreműködő - Baptist.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése