Hasonló tartalom

2013. december 14., szombat

DN 12,2-3 Vázlat



DN 12,2-3 Vázlat


Dániel próféta könyve 12. rész

  1. És abban az időben felkél Mihály, a nagy fejedelem, a ki a te néped fiaiért áll, mert nyomorúságos idő lesz, a milyen nem volt attól fogva, hogy nép kezdett lenni, mindezideig. És abban az időben megszabadul a te néped; a ki csak beírva találtatik a könyvben.
  2. És sokan azok közül, a kik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló útálatosságra.
  3. Az értelmesek pedig fénylenek, mint az égnek fényessége; és a kik sokakat az igazságra visznek, miként a csillagok örökkön örökké.

János evangéliuma 5. része

Jézus Krisztus problémája:

Betegeket gyógyít vihart csendesít az ember  ( a zsidó nép jeleket vár.)

A csoda megtörténik ki  ez, de  nem a csoda a probléma milyen alapon függeszti fel a törvényt?

Többet mond ő ennél eljövök itélni élőket és holtakat.

Dn.: Ki ez az Antiochus Epifanes Maga az Ördög 12,2-3

Valaki üldözi ezt a népet  a történelem visszájára  fordul Izráel kiszabadul fogságból, de Izrael Istene még a holtakat is feltámasztja ki ez ki ez aki igy védi Izraelt az én hitem szerint ő messiás Dn nem kér többet mint kitartást az üldöztetés idején.

Jer 23,1-8

Igaz sarjat aki igazságosan vezeti majd népét. Bölcsen kik a bölcsk akik félik az Urat. Körülmények ellenére. Ez 17,22-24

Majd én már mint az ÚR majd újat kezdek letör a cédrusból és újat kezd előről és fel neveli.  Amikor a szőlőtő a cédrus vagy mi nem rendeltetés alapján müködük ez történik.

Dn 7,14 királyi pálcával tör le a hatalom az övé kivánok szebb és békésebb jövőt Isten uralma alatt Jövő félelmetes lehet, de Iste állandó. Isten igéretei beteljesülnek. Isten vezetése alatt kell élnünk

Mt 2.1-6 verse Hogyan vezet Isten, hogyan ismerik fel a bölcsek Krisztust

Hogyan viselkedjünk egy ellenséges világban?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése