Hasonló tartalom

2014. március 17., hétfő

Putyin aggódik

http://www.portfolio.hu/gazdasag/vegignezi_a_nato_kelet-ukrajna_lerohanasat.196584.html?utm_source=hiraggregator_landing&utm_medium=cikkajanlo_popup&utm_campaign=hiraggregator_cikkajanlo

Putyin aggódik2014.03.17 08:00

Közleményt adott ki az orosz elnöki hivatal, amelyben azt emelték ki, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök aggodalmát fejezte ki Barck Obama amerikai elnöknek az Ukrajnában élő orosz állampolgárok épségével, biztonságával kapcsolatban. A közlemény szerint a jelenlegi kijevi vezetés képtelen, illetve nem akarja visszaszorítani az erőszakot, amelyet ultranacionalista, illetve radikális csoportok gerjesztenek azért, hogy destabilizálják a helzetet, terrorizálják a lakosságot, beleértve az oroszul beszélő népet is.

A közlemény szerint Putyin az erőszak láttán azt javasolta, hogy az európaiak küldjenek egész Ukrajna területére megfigyelőket. A Reuters hozzáteszi, hogy az ukrán vezetés szerint az erőszakot éppen az orosz csoportok szítják a feszültséggel terhelt területeken (hogy erre hivatkozhasson az orosz vezetés, ha védelmébe akarja venni az ottani lakosságot – a szerk.). A hírügynökség egyúttal arra is emlékeztet, hogy az orosz parlament nemrég felhatalmazta az orosz hadsereget (és így Putyint) arra, hogy az orosz lakosság védelmében Ukrajna területén is beavatkozhasson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése