Hasonló tartalom

2014. március 18., kedd

Ukrán válság: Összecsapás közben meghalt egy ukrán katona – érik a háború

http://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2014/03/18/ukran-valsag-osszecsapas-kozben-meghalt-egy-ukran-katona-erik-haboru


Ukrán válság: Összecsapás közben meghalt egy ukrán katona – érik a háború

Engedélyezték az önvédelmi célú fegyverhasználatot a Krímben állomásozó ukrán fegyveres erők tagjainak azután, hogy egy ukrán katona életét vesztette a félszigeten - közölte kedden az ukrán védelmi minisztérium sajtóosztálya.
 
Az ukrán katonai objektumot az orosz "szpecnaz", azaz különleges alakulat tagjai támadták meg
Az egyik őrtoronyban tartózkodó ukrán katona akkor halt meg, amikor orosz katonák rohamot indítottak Szimferopolban, az ukrán hadsereg topográfiai és navigációs központja ellen.
A védelmi minisztérium adatai alapján az ostromban további két ukrán katona sebesült meg.
A támadók a minisztérium értesülései szerint jelzés nélküli orosz katonai egyenruhát viseltek, automata fegyverekkel és mesterlövészpuskákkal voltak felfegyverkezve.
Az "Információs Ellenállás" nevű ukrán csoport egyik szervezője, Dmitro Timcsuk Facebook-oldalán azt írta, hogy az ukrán katonai objektumot az orosz "szpecnaz", azaz különleges alakulat tagjai támadták meg, akiket a magukat "önvédelemnek" nevező, Szerhij Akszjonov szakadár krími miniszterelnök mögött álló fegyveresek fedeztek.
A topográfiai központ parancsnokát, Andrij Andrjusin ezredest tárgyalás közben foglyul ejtették, és erővel próbálják rávenni arra, hogy álljon át a Krím oroszbarát vezetésének oldalára.
Közben a 2+2 ukrán tévécsatorna arról számolt be, hogy "szupermodern" légvédelmi rakétarendszerek érkeznek Oroszországból a Krímbe. A híradás szerint ukrán katonák a saját szemükkel láttak 11 darab OSA légvédelmi rakétarendszert a félsziget keleti részén fekvő Kirovszkoje település repterénél.
Az OSA osztályú rendszert a tévé szerint gépesítettlövész-hadosztályok fedezésére használják. Ezen kívül a katonapolitikai kutatási központ forrásai szerint az utóbbi napokban a Kercsi-szoroson keresztül az orosz hadsereg a Krímbe szállított két üteg korszerű Pancir Sz-1-es rakétarendszert, amellyel mindössze két éve rendelkezik az orosz hadsereg, s amely légi és szárazföldi könnyű páncélozott célpontok megsemmisítésére alkalmas.
mti/para




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése