Hasonló tartalom

2016. július 30., szombat

Az előző felvételhez hasonlóan ezt a videót is az Iszlám Állam hivatalos hírügynöksége, az AMAQ tette közzé.






Ez nem vallásháború csak ölik a papokat




"Leromboljuk az országotokat" - újabb támadásokat ígért a papgyilkos

Új videó jelent meg a normandiai papgyilkosok egyikéről, Abdel-Malik Petitjeanról, aki a templomi támadás előtt egész Franciaországot megfenyegette és bosszút esküdött, az iszlamista ideológiát képviselő franciákat pedig tömeggyilkosságra biztatta. A 19 éves fiatal egy francia reptéren dolgozott, ahol senki sem gondolta róla, hogy veszélyes lehet.

A második normandiai támadó fiú, Abdel-Malik Petitjean Francois Hollande francia elnökhöz és Manuel Valls miniszterelnöknek címezte fenyegető üzenetét – írta a Sky News az éjjel közzétett videó lefordítása után.

A csíkos pólót viselő fiatal terrorista főként franciául beszél a felvételen, de arab kifejezéseket is használ. A háttér alapján otthon készítette a videót.

“Testvérek, késekkel felszerelkezve menjetek ki az utcákra, és tegyétek, amit tennetek kell. Támadjatok, öljétek őket tömegével!” – biztatja a Franciaországban élő szélsőségeseket.

Egy korábbi videón tettestársa, Adel Kermiche is összefoglalta, hogyan képzeli el a merényleteket: “Levágsz két vagy három fejet és kész.”

Újabb támadásokat ígér

“Változnak az idők. Úgy fogtok szenvedni, ahogy a mi testvéreink is szenvednek. Leromboljuk az országotokat” – fenyegetőzött a normandiai templomi támadás előtt készített második videón Abdel-Malik Petitjean, akit a merénylet előtt pár nappal már kerestek a francia hatóságok.

Az előző felvételhez hasonlóan ezt a videót is az Iszlám Állam hivatalos hírügynöksége, az AMAQ tette közzé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése