Hasonló tartalom

2013. január 13., vasárnap

Mt 5,10. Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa. Összefoglalás



Mt 5,10. Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa. Összefoglalás

 













1.  Nem az apostolt utasította el a nép, minket is sokszor elutasít a világ. Ilyenkor 2 dologgal kell tisztában lennünk, a, nem a személyünket, hanem magát Jézus Krisztust utasították vissza. b, A felelősség illetve a megítélés nem a miénk, ebből következik, ha fáj is az elutasítás el kell jutnunk odáig ahová Pál apostol, lehet, hogy az életemet adnám azért a személyért, de Istent nem vádolhatom, nem szállhatok perbe. Ha perbe szállnék, Istennel igazságos ítéletét kérdőjelezném meg. Rm 9,20: „Ugyan ki vagy ember, hogy perbe szállsz Istennel?”  Isten igazságos. Sose feledjük ezt el.
2.
. Igazság a szeretetben lehetséges áldás ekkor várható. Bűn rendezés formája a szeretet és a hűség, ami Isten népének a szívében megfelelő érzület.
Isten kegyelmes és igazságos is. A világ az ő tulajdona csak ő ítélheti meg. Ő azonban ma még kegyelmével, szeretetével fordul felénk. Áldás béke így lehetséges.
3.
Jézus Krisztus szelíd maradt. Hagyta magát átadni a hatóságoknak, pedig Krisztus mennyei seregeknek parancsolhatott volna. Ezzel a szelídséggel közelíti meg Pál a Korinthusi gyülekezet feszültségét problémáit nem önmagát ajánlja, hanem a mindhalálig engedelmes Jézus Krisztust és ő folyamatosan erről a magatartásról beszél.  Jézus Krisztus személyéből, a tízparancsolatból az apostoli gyűlésből azonban nem enged.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése