Hasonló tartalom

2013. január 5., szombat

Mt. 5,9 „Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.”



Mt. 5,9 „Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.”

( III. Móz 26)  Áldás:
Ez a mondat ígér valamit nekünk. Azt állítja, Isten fiairól neveztetnek. Angyalok, szentek, örökösök vagy csak „lelkesednek” értünk ez másodlagos téma, következmény. Rangsoroljunk az üzenetben.  Istennek véleménye van rólunk. Karácsonykor megjelent Isten ez nem valami természetfeletti állítás scifi keresztyén változat, hanem egy uralmi igény bejelentése.  Látszólag más téma Istennek kéttípusú törvénye van a parancs, eligazító.  ( Azaz 1. Tedd, 2. Ha ez a szitu), ezek még inkább iránymutatások, amihez áldások csatlakoznak áldás a következmény.
III.  Móz 26.  A törvény megtartóira áldás vár.
Ha az én parancsolataim szerint jártok:  Mikor!  Idejében lesz eső, tovább bőséges lesz az aratás jelen való lesz az ÚR. Nemcsak természet, üldözőitek ellen lábasaink is megváltoznak, eltűnnek, elhullnak. Fegyver háborúskodás helyett béke lesz Istennel és emberekkel. Tovább Új élet keletkezik emberek a bőség mértéke olyan lesz, hogy régit előbb hozod ki a kamrából.   Aki engedelmes avval képes Isten cselekedni ki tud hozni Egyiptomból, Babilonból stb. Isten akaratával együtt minden lehetséges.

(Mt. 21,19) Terméketlen fügefa:

Ki ez? Jézus Krisztus parancsára, a fügefa kiszáradt. Mikor, nem volt rajta gyümölcs, amikor Az ÚR kereste.  Jézus valamit mondani akar a fügefa a nép, mi vagyunk (Izrael). A probléma nem ismerték fel őt, illetve még ünnepelnek, de már a harácsolást az istentelenséget rombolnia kell. Pénzváltók kiűzése a templomból. Milyen alapon teszi, ezt megkérdőjelezik, hogy Jézus Krisztusé a szentély. Állítsd le gyermekeidet, hiszen nem te vagy a messiás Krisztus mindig a követőit tekinti gyermekeinek. Probléma látszik a szándék hiány. Megoldás új ültetést kell végezni. Ébredjünk fel egy új életre, életvitelre. Ki kell menni Isten szőlőjébe dolgozni. A dolgokat nevükön kell nevezni. Ő Jézus Krisztus Isten fia, amikor Jézus Krisztusról és az ő haláláról, feltámadásáról, szeretetéről és bűn iránti haragjáról beszélünk az Istentől való. Krisztust megölik, de a napi munkáját elvégzi, a harcból győztesen jön ki, feltámad.

  (Jn  ev  1,1-52) Sóvárgás és béke:

Akik befogadják őt azok Isten fiai és ezért fognak békét teremteni.  Az emberek sóvárognak a jó akarat után. Isten jóindulatot hozott a világba a jóindulat végre hajtása nagy feladat. Ha ezt munkát elvégezzük magunk is békére lelünk és üdvösségre. Az ÚR valóra váltja ígéreteit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése