Hasonló tartalom

2013. február 9., szombat

(1 Móz 3,1-13) Bűneset Összefoglalása


(1 Móz 3,1-13) Bűneset Összefoglalása


1. Az ember feladata az volt, az édenkertben, hogy gyarapítson, termeljen, sokasodjon.  A szeretet, önfeladás szabályai szerint éljen. Isten azonban adott egy próbát, szabályt. „A kert fáinak gyümölcséből ehetünk;   De annak a fának gyümölcséből, mely a kertnek közepette van, azt mondá Isten: abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok. Mit kísért a Sátán Lépd át a határt. Határátlépés a bűn egyik fogalma, a határsértés, másik pedig a céltévesztés. Lépd át határt. Isten rossz szándékkal korlátoz, téged állítsd ezt, munkahelyet csakúgy fejlődj.  Magad ura vagy abban az értelemben, hogy semmit nem kell eltűrnöd. Céljainkat szabálytalanul is elérhetjük ez az, amit Isten nem akar.  A szeretet enged, mindent eltűr. A gyűlölet kizárólagosan a maga hasznát nézi.
2. A keresztyén ember meghalt az én központúságnak, mindent Krisztus szerint értelmez, ha valamit elront, jobban ragaszkodik Krisztushoz. Krisztusnak élünk és várjuk, hogy Krisztussal éljünk.
3. (1 Kor 13) A szeretet türelmes céljait lépésről lépésre oldja meg. A szeretet másokat előnyben részesít. Igazságszerető, nem vádaskodik. Váljunk férfivá az Úrban! Ne Próbálgassuk az Istennel ellentétes utat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése