Hasonló tartalom

2013. február 19., kedd

2 esélyes pápajelölt jelölése várható Rómában

http://www.borsonline.hu/20130218_erdo_peter_es_az_osztrak_ersek_a_ket_legerosebb_jelolt

Erdő Péter és az osztrák érsek a két legerősebb jelölt

2013.02.18. 11:00 | Bors
Erdő Péter bíboros és Christoph Schönborn bécsi érsek a két lehetséges pápajelölt az olasz állami rádió szerint. Mindeközben XVI. Benedek kiutasította a Vatikánból áruló komornyikját.
A távozó német pápát, XVI. Benedeket középkelet-európai utód válthatja, a jelöltek egyik legesélyesebbje Erdő Péter – hangzott el a RAI rádió egyes csatornáján. Konkurensének csak a legmagasabb osztrák egyházi méltóság, a bécsi érsek számít.
Gabriele meglopta az egyházfôt. Kiutasították
Kibújt a per alól. XVI. Benedek február 28-án távozik a Vatikánból, Róma templomharangjai egyszerre búcsúztatják majd. A pápa egy vatikáni monostorban él tovább, mert csak így illeti meg mentelmi joga. Ha hazaköltözne Németországba, per indulhatna ellene azért, amiért nem lépett fel kellő erővel a pedofil papok ellen.
Leszámolt Paolóval. A pápa tehát marad, titkait a sajtónak pénzért eladó komornyikja viszont távozik: Benedek utolsó döntéseinek egyike az, hogy kiutasítja a miniállam területéről Paolo Gabrielét, aki a pápa személyes iratait eladta, 25 millió forintnyi eurós csekkjét pedig ellopta. A másfél évre ítélt, de kegyelemben részesülő Gabriele titoktartási nyilatkozatot írt alá.

A XVI. Benedek által mondott tegnapi utolsóelőtti úrangyala imádság idejére ezer rendőrt vezényeltek a Vatikán környéki római utcákra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése